Депутатите отбелязаха 120-годишнината от смъртта на българския революционер Гоце Делчев. В

...
Депутатите отбелязаха 120-годишнината от смъртта на българския революционер Гоце Делчев. В
Коментари Харесай

Словесни сблъсъци в НС и за годишнината от гибелта на Гоце Делчев

Депутатите означиха 120-годишнината от гибелта на българския бунтовник Гоце Делчев.

 

В декларация от парламентарната естрада Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ съобщи, че българското държавно управление не може повече да остава безразлично към гоненията, на които са подложени македонските българи.

" Вписването им в конституцията на Република Северна Македония и в останалите закони на страната, наедно с всички други нации е не просто наложително изискване за начало на договарянията за участие за участие в Европейския съюз. Това е първа значима стъпка към действително пълноправие на македонските българи, които би трябвало да бъдат изцяло интегрирани в политическия, обществения, икономическия, културния живот на македонската страна. Нормални връзки сред България и Република Северна Македония може да има след постигането на действително практическо пълноправие на македонските българи с всички останали жители на прилежащата, братска нам страна. "

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов прикани делото на Гоце Делчев да бъде продължено.

" Саможертвата е нещо хубаво и дава знак, който ние - недостойните потомци и наследници да следваме, само че тя е нищо без продължение на делото на тези, които са починали за България. Ако през днешния ден ние не продължим тяхното дело, в случай че не се борим за това, за което те са се борили - България да е свободна, самостоятелна, обединена страна - огън да гори България. "

От ГЕРБ също означиха, че редица български държавни управления са се пробвали да бъдат на висотата на делото на Гоце Делчев. Георг Георгиев сподели, че това, което се случва в последните месеци и години в западната ни съседка, не е това, към което всички са се стремили, когато са взимали решения за общото европейско бъдеще.

" Но това, което ние през днешния ден би трябвало да създадем, е в последна сметка да имаме за пътеводна звезда това, което той ни е завещал, а точно България да се бори освен за своя, само че и за общоевропейския интерес. "

Лидерът на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи, че това е демонстративен национализъм и упрекна част от партиите в 49-я парламент

" След рухването на ветото, в Северна Македония стартират гнет, още по-голям, над българите! Сега ще има и политически развой. Затова е извънредно тъпо политическите представители навръх партията, като се опита да заобиколи българските решения и работеше редом на външния си министър, първа да излезе да чете политически заявления. И когато пребиват българи в Македония, стрелят по български клубове, затварят ги, виновността е ваша - на тези партии тука, без две. И се надявам вечер, като си лягате, да си давате сметка за това. "


Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР